Zware uitslaande brand in centrum van Brasschaat

In het centrum van Brasschaat heeft vanmorgen een zware brand gewoed in een pitazaak. Het vuur sloeg over op een kledingwinkel en een filiaal van de Christelijke Mutualiteiten. De brandweer evacueerde uit voorzorg een vijftal woningen. Bij de brand raakte niemand gewond. De eigenaar van de pitazaak werd wel met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht.

In het centrum van Brasschaat heeft vanmorgen een zware brand gewoed in een pitazaak. Het vuur sloeg over op een kledingwinkel en een filiaal van de Christelijke Mutualiteiten. De brandweer evacueerde uit voorzorg een vijftal woningen. Bij de brand raakte niemand gewond. De eigenaar van de pitazaak werd wel met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht. Het vuur brak rond 4.15 uur uit in pitazaak Ali Baba aan de Bredabaan. De eigenaar, een 51-jarige Egyptenaar die daar ook woonde, verwittigde zelf de brandweer. De man bevond zich op dat ogenblik nog in het pand en raakte niet meer naar buiten. Hij vluchtte naar de eerste verdieping en werd daar door de brandweer uit zijn hachelijke situatie gered.

De brandweer van Brasschaat kreeg hulp van de korpsen van Schoten en Antwerpen. Ze konden evenwel niet beletten dat de vlammen oversloegen op de naastgelegen kledingwinkel Cat’s en het CM-filiaal. Beide gebouwen liepen brandschade op. Aangezien er in de pitazaak nog gasflessen lagen, evacueerde de brandweer uit voorzorg ook een vijftal omliggende woningen. De bewoners werden opgevangen door de civiele bescherming.

Het vuur is inmiddels onder controle. De brandweer zal nog wel een tijdje moeten nablussen. De Bredabaan blijft zolang in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.