Scanner : CanoScan LiDE 50 – USB 2.0 High Speed, 1200dpi – geavanceerd scannen i

Canon introduceert de uiterst stijlvolle nieuwe CanoScan LiDE 50 vlakbedscanner met een 1.200×2.400dpi LiDE-sensor, 48-bit interne/externe kleurdiepte en een USB 2.0 High Speed-interface.

De nieuwe CanoScan LiDE 50 is вЂ?s werelds eerste CIS-scanner met een USB 2.0 High Speed-interface. …


Canon introduceert de uiterst stijlvolle nieuwe CanoScan LiDE 50 vlakbedscanner met een 1.200×2.400dpi LiDE-sensor, 48-bit interne/externe kleurdiepte en een USB 2.0 High Speed-interface.

De nieuwe CanoScan LiDE 50 is вЂ?s werelds eerste CIS-scanner met een USB 2.0 High Speed-interface. …

Daarmee kan hij tot maar liefst vier keer sneller scannen dan alle vorige USB-modellen. De scanner is bedoeld voor geavanceerde thuisgebruikers en bedrijven. Als dusdanig zet hij verbazingwekkende resultaten neer en profileert hij zich als Canons vlaggenschip onder de LiDE-scanners voor 2002.

“De resultaten van de CanoScan LiDE 50 overtreffen alles”, aldus M. Komatsuzaki, Executive Vice-president van Canon Consumer Imaging. “Hij kan ultrasnel scannen en zit boordevol geavanceerde technologie. Deze scanner is een schoonheid met hersenen.”

Scannen aan een hoge snelheidAls �s werelds eerste CIS-scanner met een USB 2.0 High Speed-interface haalt de CanoScan LiDE 50 hoge scansnelheden en is hij nog eenvoudig te installeren ook. Je hebt slechts een kabel nodig, en je hoeft niet eens op zoek te gaan naar wisselstroom. Met behulp van deze interface kan de scanner bovendien probleemloos worden aangesloten op de computer, wat het gebruiksgemak uiteraard verder ten goede komt.

Technologie in stijl

Technologie en stijl – het zijn sleutelwoorden binnen de LiDE-scannerreeks, en de CanoScan LiDE 50 is daarop geen uitzondering. Zijn platte, stijlvolle vormgeving is een streling voor het oog, zijn technische kenmerken zijn ronduit verbluffend. De mooie vormgeving, compacte afmetingen en unieke LiDE-technologie maken van de CanoScan LiDE 50 een begeerlijk product dat de concurrentie het nakijken geeft. De 1.200×2.400dpi LiDE-sensor maakt scans met een hoge resolutie. Toch is hij buitengewoon compact en werkt hij nagenoeg geruisloos.

�LiDE’ (LED Indirect Exposure) is een geavanceerde scantechnologie, door Canon ontwikkeld en op de markt gebracht. Dankzij LiDE zijn er aanzienlijk minder en ook minder grote componenten nodig om een scanner te vervaardigen. Uiteraard blijven de kwaliteit en prestaties onaangeroerd. Een en ander wordt verwezenlijkt door gebruik te maken van een superkleine LED-lichtbron met laag stroomverbruik en door optische (lens) elementen rechtstreeks in de scansensor te integreren. Traditionele CCD-toestellen maken gebruik van grote fluorescentielampen als lichtbron en een hele reeks spiegels en lenzen om het licht samen te bundelen in de scansensor.

In de snelle Multi-Photomodus kun je meerdere foto’s snel en probleemloos scannen in een enkele doorgang. Meerdere beelden worden in een doorgang gescand, terwijl de uitlijning van de beelden automatisch wordt bijgesteld; daarbij worden voor elk beeld afzonderlijke beeldbestanden gecreëerd. Er kunnen tot 10 originelen per keer gescand worden, wat afzonderlijke beeldbestanden oplevert. Ideaal dus, om on line fotoalbums te maken of om foto’s op CD-ROM te archiveren. Door alle data in een enkele doorgang te scannen, neemt de totale scantijd uiteraard behoorlijk af, wat ook weer het gebruikscomfort ten goede komt.

Design en prestatiesDe voordelen van de LiDE-technologie stellen de ontwerpers van Canon in staat om buitengewoon stijlvolle, functionele producten te creГ«ren die goed in de markt liggen omwille van hun looks en prestaties. Geen enkele scanner neemt zo weinig plaats in als een LiDE-scanner. Je kunt hem zelfs verticaal op het bureau plaatsen, met behulp van de bijgeleverde scannerstand. De CanoScan LiDE 50 past in elk interieur met zijn geslaagde combinatie van een aluminium plaat in een zilverachtige metaalkleur en enkele verfijnde zwarte accenten.

Dankzij de fijne, geГЇntegreerde scharnieren en de nog dunnere basis neemt de LiDE 50 werkelijk een minimum aan plaats in beslag; in de verticale positie wordt het nog mooier. Ook de CanoScan LiDE 50 kan rechtopstaand scannen; de houder voor deze scanner werd zo ontworpen dat hij het toestel zelfs nog ondersteunt wanneer de plaat geopend is.

Vier EZ-toetsen aan de voorzijde van de scanner vergemakkelijken functieselecties zoals kopiëren, scannen, archiveren en e-mailen. Een druk op de knop volstaat om deze veel voorkomende taken uit te voeren in heel wat minder stappen. De toetsen zijn bovendien programmeerbaar, waardoor verschillende processen geautomatiseerd kunnen worden. Een daarvan is de nieuwe �Scan to PDF’-functie, waarbij PDF-bestanden worden aangemaakt op basis van papieren originelen.

De CanoScan LiDE 50 houdt documenten tot 32mm dik stevig in zijn greep. Dankzij het vernieuwende Z-deksel met zijn verende scharnier kun je zelfs lijvige boeken of tijdschriften scannen.

Software & compatibiliteitBij de CanoScan LiDE-modellen hoort een krachtig, uiterst volledig softwarepakket. De gebundelde software omvat: Allesomvattende driver- en toolboxsoftware. Met Canons ScanGear CS kan de gebruiker welke operatie ook uitvoeren door gewoon een icoon uit de menubalk te selecteren. Zo kan hij bijvoorbeeld rechtstreeks kopiëren naar de printer of bijlagen onmiddellijk per e-mail versturen.ArcSoft PhotoStudio (PC/Mac)- een flexibel beeldopmaakprogramma waarmee taken kunnen worden uitgevoerd zoals kleuren bijstellen, labels maken, beelden opslaan in een album en weer ophalen.Adobe PhotoShop Elements (PC/Mac) – knappe beeldvormingsoftware voor het geavanceerd bijwerken en manipuleren van foto’s. Omnipage SE OCR (PC/Mac) – een krachtige Optical Character Recognition-toepassing waarmee ingescande tekst kan worden omgezet in teksttekens/data die herkenbaar zijn voor de computer. De CanoScan LiDE 50 is compatibel met Windows 98, 2000 Pro, ME, XP, evenals met MAC OS9.0 en OS X (v10.1 of later).

Lanceerdatum en prijs:Oktober 2002 ; 175 € (all in)

Bron: Duga.beAuteur: Paul Lievers