Philips introduceert twee Digitale VOICETRACERS:

nieuwe Memorecorder voor de mobiele gebruiker

Eindhoven, Brussel, 27 september 2002 – Philips Speech Processing brengt deze week twee nieuwe digitale memorecorders op de markt met de toepasselijke naam: VOICETRACER. Deze twee juweeltjes zijn een ideaal hulpmiddel voor iedereen die …


nieuwe Memorecorder voor de mobiele gebruiker

Eindhoven, Brussel, 27 september 2002 – Philips Speech Processing brengt deze week twee nieuwe digitale memorecorders op de markt met de toepasselijke naam: VOICETRACER. Deze twee juweeltjes zijn een ideaal hulpmiddel voor iedereen die …

gesproken notities, aantekeningen, memo’s of interviews wil opnemen. Ook zijn deze technische wondertjes heel geschikt om er lezingen, toespraken of vergaderingen op vast te leggen. Deze nieuwste telgen van Philips onderscheiden zich door een zeer elegante, ergonomische en aantrekkelijke vormgeving. Met een gewicht van zo’n 50 gram en afmetingen van ca. 3x2x11cm (bxdxh) passen de Philips VoiceTracers zonder tot last te zijn in elke zak of tas en is daardoor altijd bij de hand. Dit maakt deze produkten ideaal geschikt voor talloze gebruikersgroepen, zoals studenten, vertegenwoordigers, schade-experts, eenmanszaak, journalisten, secretarissen, hobbyisten en andere consumenten. Deze kunnen zich nu meer op het onderwerp concentreren terwijl de VOICETRACER zijn werk doet en het gesprokene opneemt.

Een aantal unieke eigenschappen bezorgen deze produkten een voorsprong. Vier mappen, die men bijvoorbeeld elk aan een specifiek onderwerp kan toewijzen, geven met elk 99 opnamen ruimte aan bijna 400 bestanden. Het grote (22x16mm) LCD display wordt na elke knopdruk kort verlicht. Daarnaast laat de handige scanfunctie, indien gewenst, telkens drie seconden van elk bestand horen. Dit zijn krachtige instrumenten voor navigatie in de opgeslagen bestanden. De mogelijkheid om opnamen vertraagd af te spelen en delen automatisch te herhalen zijn bijzonder handige hulpmiddelen bij het beluisteren van de opnamen. Dankzij de opnametijd van vier uur en vijfentwintig minuten in hoge kwaliteit heeft DVT7650 geen enkele moeite met registratie van een compleet dagdeel. Verlenging van de opnametijd tot zelfs ruim acht uur kan op het ingebouwde 16MB geheugen worden gerealiseerd door een lagere resolutie te kiezen. De grote opslagcapaciteit, externe microfoonaansluiting en Voice Activated Recording (VOR = spraakgestuurde opname start/stop) maakt de Philips VOICETRACER ideaal voor seminars, conferenties en lezingen. Door de instelling van de microfoongevoeligheid te wijzigen kan men opnamen in rumoerige omgevingen maken waarbij achtergrondgeluiden worden onderdrukt.

Tijdwinst en bijna niets vergetenDankzij de Philips VOICETRACER wint men onderweg tijd terug door actiepunten op te nemen, presentaties voor te bereiden, of zelfs te repeteren. Belangrijke punten worden niet meer vergeten door een telefoongesprek of interview op te nemen. De digitale technologie geeft niet alleen een betere geluidskwaliteit, maar vergroot de opnamecapaciteit drastisch ten opzichte van analoge technologie. De DVT7650 is bovendien uitgerust met een USB aansluiting en Windows downloadsoftware waardoor de gebruiker opnamen eenvoudig op zijn PC kan opslaan en beheren. Via internet kunnen “spraakbestanden” naar overal ter wereld worden verzonden. Kortom de Philips VOICETRACER is niet alleen vanwege zijn zeer attractieve design in metalliek zilver een “wannahave” voor eenieder die ideeën en andere gesproken onderwerpen goed wil vastleggen. En met de al even aantrekkelijke prijzen liggen deze produkten ook binnen ieders handbereik.

TechniekTechnische gegevens evenals een afbeelding van de producten vindt u in de bijlage. Het robuuste ontwerp van deze veelzijdige apparaten wordt afgerond door op ergonomie afgestemde multifunctionele bedieningstoetsen die met een geluidssignaal aangeven wanneer ze bediend worden. De knoppen kunnen worden geblokkeerd tegen ongewilde bediening. Snel vooruit- achteruitspoelen en van bestand naar bestand springen gaat in een oogwenk. Nog een voordeel van digitale technologie. Twee R6 (AAA) batterijtjes verzorgen 8 uur onderbroken opname en 7 uur weergaveservice. Voor privГ© afluisteren is een oortelefoonaansluiting ingebouwd. Een doordacht concept samen met de bekende Philips betrouwbaarheid en 2 jaar garantie staan garant voor jarenlang probleemloos gebruik.

Beschikbaarheid en prijzenAdviesprijzen: De eenvoudigste uitvoering, Philips VOICETRACER 7600, is uitgerust met een vast ingebouwd geheugen van 8Mb en kost ca. Euro89. De VOICETRACER 7650, met vast ingebouwd 16 MB geheugen, download software en USB kabel komt op Euro159. Prijzen zijn exclusief BTW. De produkten zijn nu leverbaar in een mooie retailverpakking en te verkrijgen via de gerenommeerde computer- en consumentenelektronicavakhandel, evenals bij winkels voor bureaubenodigdheden.

Bron: Duga.beAuteur: Paul Lievers