Oki introduceert nieuwe generatie C7000 & C9000 serie kleurenprinters

Oki, specialist in printers voor de zakelijke markt, komt nu met tien nieuwe modellen LED-kleurenprinters. De reeks printers brengt printen met professionele kwaliteit en lage afdrukkosten binnen het bereik van de zakelijke gebruiker. De netwerkprinters kunnen gemakkelijk wisselen tussen printen in …

Oki, specialist in printers voor de zakelijke markt, komt nu met tien nieuwe modellen LED-kleurenprinters. De reeks printers brengt printen met professionele kwaliteit en lage afdrukkosten binnen het bereik van de zakelijke gebruiker. De netwerkprinters kunnen gemakkelijk wisselen tussen printen in … zwart en printen in kleur, zonder compromis tussen snelheid, kwaliteit en afdrukkosten.

De nieuwe C9000 serie print 30 pagina’s A4 per minuut in full colour en 37 pagina’s A4 per minuut in zwart. Het printen op A3 formaat gaat met snelheden van 16 pagina’s per minuut in full colour en 20 pagina’s per minuut in zwart. De nieuwe modellen van de C7000 serie printen 16 of 20 pagina’s A4 per minuut in full colour en 24 pagina’s A4 per minuut in zwart. Deze afdruksnelheden blijven zelfs gehandhaafd bij de maximale resolutie van 1200 x 1200 dpi en bij dubbelzijdig afdrukken.

De nieuwe OKI C7000 en C9000 serie maken gebruik van Oki’s eigen Single Pass Digital LED technologie en zijn ontwikkeld om kleurentoepassingen nog toegankelijker en gemakkelijker beheerbaar te maken.

“In de snel groeiende wereld van geprinte communicatie-uitingen, moeten producten intelligent, professioneel, zuinig in het gebruik en betrouwbaar zijn om te voldoen aan de eisen van hedendaagse zakelijke gebruikers,” zegt Algon van Woensel, managing director van Oki Systems (Holland) b.v. “De nieuwe C7000 en C9000 serie zijn een duidelijk blijk van Oki’s oogmerk ondernemingen te voorzien van professionele printoplossingen, die gemakkelijk zijn in het gebruik.”

Intelligente printersDe processor en grafische accelerator chip (Oki’s MEGA-chip) zijn zodanig ontwikkeld dat de printer de printopdrachten, afkomstig van meerdere netwerkgebruikers op hetzelfde moment, snel kan verwerken met afdrukresoluties tot 1200 x 1200 dpi op volle afdruksnelheid.

De printers hebben weinig beperkingen qua type papier of papiergewicht, waardoor het voor de gebruiker eenvoudig is om te printen op de gewenste media variГ«rend van transparanten tot visitekaarten, van A3+ formaat tot banners van 120 centimeter lang en papiergewichten van 60 g/m2 tot 203 g/m2.

Het is mogelijk om de flexibiliteit te vergroten door uit te breiden met meerdere papiercassettes. De printer haalt automatisch de benodigde media uit de juiste cassette. Met Oki’s automatische mediadetectie, detecteert de printer welke media er in de printer wordt ingevoerd en past de printinstellingen aan voor een optimaal afdrukresultaat. Printproblemen veroorzaakt door verschil tussen driverinstellingen en ingevoerde media, behoren hiermee tot het verleden. Als bijvoorbeeld het ingevoerd papier niet geschikt is voor dubbelzijdig afdrukken, wordt overgeschakeld op enkelzijdig afdrukken en krijgt men een foutmelding.

De printer beschikt over een automatische kleurbalansinstelling, die zorgt voor consistente kleuren pagina na pagina, tussen verschillende printers en tussen verschillende modellen, zelfs na het vervangen van toner of drum.

De drivers van de nieuwe generatie C7000 en C9000 serie zijn verbeterd om het gebruiksgemak en de functionaliteit te vergroten. De gebruiker heeft toegang tot tal van handige functies zoals: meerdere pagina’s op een vel, in boekvorm printen en de posterfunctie, waarmee een afbeelding vergroot kan worden tot op maximaal 16 A3-vellen. Vertrouwelijke documenten kunnen ook beveiligd worden geprint: in de driver wordt een pin-code opgegeven; het printen start pas na het ingeven van deze pin-code via het printerpaneel.

Beheersbare afdrukkostenOki heeft unieke printbeheersoftware ontwikkeld voor het beheren van het gebruik van de printer. Het is bijvoorbeeld mogelijk om maximale printvolumes in te stellen of toegang tot het printen in kleur te blokkeren voor bepaalde gebruikers(groepen). De verzamelde gegevens kunnen desgewenst worden geГ«xporteerd naar Excel. Het beheersysteem kan niet worden omzeild, omdat de intelligentie in de printer zit en niet op het netwerk.

Documentproductie van A tot ZDe Convenience Copier System (CCS) voegt veel toe aan de veelzijdigheid van de kleurenprinter. De CCS is een compleet documentproductiesysteem. Met de CCS – bestaande uit een printer, scancopier en finisher * – behoort de noodzaak voor een aparte kleurencopier tot het verleden. Gebruikers kunnen met de CCS professioneel documenten printen, stapelen, nieten en perforeren.* alleen voor C9000 serie

De “Oki Pledge”De “Oki Pledge” is de toezegging van Oki dat men niet bestraft wordt voor zwart printen op de Oki kleurenprinters. Het zwart printen op de nieuwe generatie C7000 en C9000 printers kost niet meer dan het printen op een gemiddelde desktop-monochroomprinter. Werkomgevingen met een netwerk-monochroomprinter én een (of meerdere) inkjetprinters zijn hiermee verleden tijd. De Oki kleurenprinters kunnen zowel zwart-printopdrachten als full colour printopdrachten efficiënt afhandelen voor werkgroepen en afdelingen, zonder compromis tussen snelheid, kwaliteit en afdrukkosten.

De toepassing van gescheiden toner- en drumsysteem haalt het maximale uit elk verbruiksartikel. Men vervangt alleen dat wat daadwerkelijk vervangen moet worden. Dat zorgt voor lage kosten per pagina en minder belasting van het milieu. Voor het vervangen van verbruiksmaterialen is geen speciale ervaring of technische assistentie nodig; dit kan de eindgebruiker makkelijk zelf.

Oki’s derde generatie kleurenprinters zijn ontworpen voor moderne kantooromgevingen en leveren duidelijk zakelijk voordeel. De nieuwe C7000 serie heeft een adviesprijs vanaf € 2.090,00 exclusief BTW. De nieuwe C9000 serie is verkrijgbaar vanaf € 5.490,00 adviesprijs exclusief BTW.

Bron: Duga.beAuteur: Paul Lievers

Comments are closed.