General Electric bouwt wereldwijde portal met Sun

Sun ONE Portal bedient meer dan 250.000 werknemers

Amersfoort, 30 september 2002 – General Electric (GE) gaat haar werknemersportal InsideGE.com opzetten met de portaltechnologie van Sun. GE verwacht hiermee aanzienlijke kosten te kunnen besparen.


Sun ONE Portal bedient meer dan 250.000 werknemers

Amersfoort, 30 september 2002 – General Electric (GE) gaat haar werknemersportal InsideGE.com opzetten met de portaltechnologie van Sun. GE verwacht hiermee aanzienlijke kosten te kunnen besparen.

Daarnaast wil GE met de portal gepersonaliseerde content gaan leveren aan werknemers, consultants en contractanten. In totaal gaan meer dan 250.000 medewerkers gebruikmaken van de portal, die volledig kan worden afgestemd op de werksituatie. Medewerkers ontvangen zo alleen die informatie, die voor hen relevant is.

Gary Reiner, CIO van General Electric: “De medewerkers binnen GE zijn zeer positief over het gebruik van de portal. Zij hebben op deze manier toegang tot informatie en applicaties die relevant zijn voor de betreffende businessunit. Daarnaast hebben we reeds een behoorlijke kostenverlaging weten te realiseren en kunnen we de interne communicatie, samenwerking en toegang tot applicaties en informatiebronnen verbeteren.”

Jonathan Schwartz, Executive Vice-President Software van Sun Microsystems: “De technologie van Sun helpt General Electric bij het realiseren van een betere Return on Investment. Daarnaast is toegang nu niet langer gebaseerd op een URL, maar op de rol die de werknemer vervult binnen de organisatie. Dit resulteert in grote flexibiliteit voor de diverse businessunits.”

De architectuur van de GE-portal is volledig gebaseerd op de hard- en software van Sun. GE maakt gebruik van Sun-servers in combinatie met Sun ONE Directory Server, Sun ONE Application Server en Sun ONE Web Server. De oplossing is gerealiseerd in samenwerking met Sun Professional Services.

Sun ONE Portal ServerSun ONE Portal Server is een platform dat het leveren van gepersonaliseerde content, diensten, bedrijfsprocessen en applicaties mogelijk maakt. Het is onderdeel van de Sun Open Net Environment, een open en integreerbaar productportfolio voor het ontwikkelen van Java-webservices. Volgens de Radicati Groep behaalde het product het afgelopen jaar het grootste marktaandeel binnen de portalmarkt (‘Enterprise Portal Market Trends 2002- 2006’). De Gartner Groep heeft het product in de laatste twee jaar (2001 en 2002) in het Magic Quadrant geplaatst.

Bron: Duga.beAuteur: Paul Lievers

Comments are closed.