Gartner ziet vijf punten van mislukking bij offshoring

De wereldwijde uitgaven aan offshore it-uitbesteding zullen tegen 2007 boven de vijftig miljard dollar uitkomen, voorspelt Gartner. De voornaamste reden om voor offshoring te kiezen is nog altijd het kostenaspect. Lees verder op VNUnet.

De wereldwijde uitgaven aan offshore it-uitbesteding zullen tegen 2007 boven de vijftig miljard dollar uitkomen, voorspelt Gartner. De voornaamste reden om voor offshoring te kiezen is nog altijd het kostenaspect. Lees verder op VNUnet. Met het omlaag brengen van de bedrijfskosten in het achterhoofd, zijn ondernemingen geneigd een offshore-project gehaast op te zetten en af te handelen, waardoor het percentage mislukte uitbestedingen oploopt. Zonder een goede planning zullen de bedoelde kostenreducties en productiviteitswinst niet totstandkomen, aldus het onderzoeksbureau.
De vijf sleutelpunten waarop uitbestedingovereenkomsten mislukken zijn door Gartner-analist Helen Huntley op een rijtje gezet. Die punten zijn: niet behaalde kostenbesparingen, productiviteitsverlies, te weinig betrokkenheid en slechte communicatie, culturele verschillen en het gebrek aan offshore-expertise, gecombineerd met het feit dat een bedrijf niet klaar is voor uitbesteding.