Benelux finale world cyber games op 11, 12 en 13 oktober in Veldhoven.

Op LAN-event wordt uitgevochten welke dertig gamers er namens BelgiГ«, Nederland en Luxemburg naar Zuid-Korea mogen.

Almere – 18 september 2002Dit jaar vinden voor de tweede keer de World Cyber Games plaats. Het toernooi geldt als het grootste ter wereld op gebied van computergames. 500 …


Op LAN-event wordt uitgevochten welke dertig gamers er namens BelgiГ«, Nederland en Luxemburg naar Zuid-Korea mogen.

Almere – 18 september 2002Dit jaar vinden voor de tweede keer de World Cyber Games plaats. Het toernooi geldt als het grootste ter wereld op gebied van computergames. 500 …

Gamers uit 47 landen zullen strijden om in totaal 300.000 dollar aan prijzengeld. Er worden zes verschillende computergames gespeeld en elk deelnemend land mag in totaal vijftien spelers afvaardigen. Het toernooi duurt 7 dagen (28 oktober tot 3 november 2002) en vindt dit jaar plaats in Daejeon, Zuid-Korea.

Vorig jaar was de Benelux nog vertegenwoordigd door een gecombineerde ploeg. Dit jaar gaan er twee; een Nederlands team en een gecombineerde Belgisch/Luxemburgse ploeg. Beide teams bestaan uit 15 deelnemers.

Om te bepalen wie naar Zuid-Korea mogen is er op 11, 12 en 13 oktober een finaleweekend in Veldhoven (vlak bij Eindhoven). Deelnemers aan deze finale hebben zich hiervoor geplaatst via diverse voorrondes en strijden nu om een geheel verzorgde trip naar de World Cyber Games en de kans om daar te strijden met de besten ter wereld.

Op de World Cyber Games worden zes games gespeeld;- 2002 FIFA World Cup – Age of Empires II: The Conquerors- Half-Life: Counter-Strike- Quake III: Arena- StarCraft: Brood War- Unreal Tournament

Per spel worden de beste twee deelnemers afgevaardigd, behalve bij het teamspel Half-Life: Counter-Strike. Daar mogen alle vijf leden van het winnende team mee naar Zuid-Korea.

Battle of the LowlandsAan de Benelux finale doen alleen spelers mee die zich tijdens voorrondes al geplaatst hebben. Er is tegelijkertijd echter ook de eerste Battle of the Lowlands, waar iedereen aan deel kan nemen. Maximaal 500 gamers kunnen in Veldhoven terecht (zie bijlage).

World Cyber GamesDe World Cyber Games zijn te vergelijken met de Olympische Spelen, maar dan op gebied van computergames, in competitief verband ook wel e-sports genoemd. Het aantal deelnemende landen breidt zich langzaam uit en ook het aantal games dat op de WCG gespeeld wordt zal in de komende jaren toenemen. De WCG hebben een idealistische grondslag. Competitie is belangrijk, maar het samenkomen van verschillende culturen en het onderlinge begrip dat daaruit voortkomt minstens net zo. De slogan van WCG 2002 is dan ook “Beyond the Game!” wat betekent dat het op de WCG 2002 niet alleen om het toernooi gaat, maar dat het ook als “World Cultural Festival” gezien moet worden waar al spelend grenzen als taal en cultuur geslecht worden.

De World Cyber Games zijn in Zuid-Korea een ongekend populair evenement waarvan dagelijks vele uren live op televisie uitgezonden worden. Ook in anderelanden is veel belangstelling voor het evenement. Honderden journalisten doen tijdens het toernooi verslag en menig televisiezender en nationale krant is vertegenwoordigd.

Bron: Duga.beAuteur: Paul Lievers

Comments are closed.